Robert van de Wolk

Robert van de Wolk

Gebiedsopzichter Robert van de Wolk over zijn 'buitenwerk', het beheer van de kwaliteit van de openbare ruimte.

Marie-Louise van Schaijk

Marie-Louise van Schaijk

Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris, over werken bij de gemeente Oss.

Martin Hagreis

Martin Hagreis

Verantwoordelijk voor grote ruimtelijke projecten in Oss is stadsontwerper Martin Hagreis. Maak kennis met hem.

Nadine Huntink

Nadine Huntink

Van secretarieel medewerker tot projectleider. Nadine Huntink over kansen en over afstemmen van vraag en aanbod.

Organisatie

De gemeentelijke organisatie van Oss kent drie diensten: Publiekszaken, Stadsbeleid en Gemeentebedrijven.
Lees meer...

Over Oss

Oss heeft de voordelen van een stad én de voordelen van een dorp.
Lees meer...

Vragen?

Mis je nog informatie? Heb je nog een vraag? Mogelijk vind je het antwoord hier.
Lees meer...

Jouw werkplek

Jouw werkplek

Nieuwsgierig waar je als medewerker van de gemeente Oss terecht kunt komen?
Lees meer...

Dat is Oss


brabant toekomst banner

Gemeentehuis Oss krijgt de Architectuurprijs 2006-2012

Het gemeentehuis en de winkel van Ter Horst van Geel hebben donderdagavond 14 juni de Architectuurprijs 2006-2012 gewonnen. Het zijn daarmee de mooiste gebouwen van Oss. Het gemeentehuis werd gekozen door een vakjury, Ter Horst van Geel aan het Walplein ontving de publieksprijs.

Gemeentesecretaris Marie-Louise van Schaijk en Jeroen Semeijn van architectenbureau De Twee Snoeken ontvingen de prijs tijdens een debatavond in het winnende gemeentehuis. Marie-Louise van Schaijk droeg de prijs, een kunstwerk, op aan oud-burgemeester Herman Klitsie, aanjager van de vernieuwbouw. Volgens de jury is het duurzame gemeentehuis 'een trendsetter voor toekomstige ontwikkelingen' en zijn 'oud- en nieuwbouw intelligent samengebracht'.
 
Zowel de architect als de opdrachtgever van de twee mooiste gebouwen van Oss kregen het speciaal voor deze gelegenheid ontworpen kunstwerk.Eervolle vermeldingen waren er voor het gebouw CP Parentals (MSD), een woning aan de Berkenlaan (familie Kayal) en wooncomplex Brabantstraat (Brabant Wonen).
 

Publieksprijs

Het Osse publiek koos via de website van het Brabants Dagblad voor Ter Horst van Geel als mooiste gebouw. Het door Friso Woudstra ontworpen gebouw kreeg 567 stemmen. Op de tweede plaats kwamen de Sluiswoningen in Macharen met 196 stemmen. De stal van boer Spierings was goed voor een derde plaats met 193 stemmen.
In totaal hebben 2108 mensen vanaf 24 mei hun stem via de website uitgebracht. Het publiek kon kiezen uit dertig gebouwen, opgeleverd tussen 2006 en 2012.
 

Ontwerperskring Oss

De verkiezing is een initiatief van de Ontwerperskring Oss in samenwerking met het Brabants Dagblad. De Ontwerperskring Oss is sinds 1996 actief met het organiseren van diverse activiteiten rond het thema stad en openbare ruimte. Het laatste grote project was dat rond de Bossche School in Oss. De verkiezing van ‘Het mooiste gebouw van Oss’ is gehouden in het kader van de Dag van de Architectuur 2012. Net als bij de vorige verkiezing, in 2006, is een boekje verschenen waarin alle genomineerde gebouwen staan afgebeeld. Ook is er in het rapport te vinden waarom welke gebouwen door jury en publiek tot winnaar zijn uitgeroepen.