Robert van de Wolk

Robert van de Wolk

Gebiedsopzichter Robert van de Wolk over zijn 'buitenwerk', het beheer van de kwaliteit van de openbare ruimte.

Marie-Louise van Schaijk

Marie-Louise van Schaijk

Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris, over werken bij de gemeente Oss.

Martin Hagreis

Martin Hagreis

Verantwoordelijk voor grote ruimtelijke projecten in Oss is stadsontwerper Martin Hagreis. Maak kennis met hem.

Nadine Huntink

Nadine Huntink

Van secretarieel medewerker tot projectleider. Nadine Huntink over kansen en over afstemmen van vraag en aanbod.

Organisatie

De gemeentelijke organisatie van Oss kent drie diensten: Publiekszaken, Stadsbeleid en Gemeentebedrijven.
Lees meer...

Over Oss

Oss heeft de voordelen van een stad én de voordelen van een dorp.
Lees meer...

Vragen?

Mis je nog informatie? Heb je nog een vraag? Mogelijk vind je het antwoord hier.
Lees meer...

Jouw werkplek

Jouw werkplek

Nieuwsgierig waar je als medewerker van de gemeente Oss terecht kunt komen?
Lees meer...

Dat is Oss


brabant toekomst banner

De week van

Talitha Visser

Talitha Visser, coördinator NME-centrum
Talitha_Visser

Maandag

Hebben we alles? Is de RI&E in orde, zitten alle waarschuwingsstickers op de gevaarlijke stoffenkast, zijn de protocollen allemaal compleet en zitten alle geiten, schapen, pony’s, ezels, koeien en konijnen in het dieradministratieprogramma? Nog één keer alles schoonmaken, de voerruimte opruimen, de stal aanvegen en het plein schoonschrobben. Morgen is het namelijk zover: we worden door een inspecteur van de Gezondheidsdienst voor Dieren gekeurd voor hét kinderboerderijkeurmerk, ‘Prima voor elkaar’! Het keurmerk wordt uitgeven door de brancheorganisatie Stichting Kinderboerderijen Nederland. Met het keurmerk laten we niet alleen zien dat we op ‘De Elzenhoek’ aan alle wettelijke eisen over hygiëne, veiligheid, ARBO, personeelsbeleid en dierenwelzijn voldoen, maar ook nog eens alle andere hogere kwaliteitseisen hebben behaald. ‘s Middags komt onze grafisch ontwerpster langs om de finishing touch te geven aan ons nieuwe educatieve draaiblokkenspel wat het voorjaar geplaatst gaat worden op het erf.

Dinsdag

Het hart klopt in de keel, buikpijn, klamme handjes… vandaag gaat het dan gebeuren, D-Day! Alles is netjes, de map met alle voorschriften, protocollen en regels ligt klaar. It’s out of our hands, we hebben er alles aan gedaan. Om 09.30 staat de inspecteur van de Gezondheidsdienst op de stoep. Met uiterste precisie onderwerpt hij al ons papierwerk aan een grondig onderzoek. Regeltje voor regeltje, document voor document; alles wordt bekeken, besproken en bevraagd. Daarna is het tijd voor de fysieke inspectie en geven we een rondleiding op onze boerderij; van het voerhok, de quarantaine en de kraamstal tot de kleedruimte, de kantine en alle opslagkasten. Na 4 lange uren komt het verlossende woord: we hebben hem! Al het bloed, zweet en tranen dat we erin gestoken hebben, zijn niet voor niets geweest. Officieel moeten we de uitslag nog krijgen, dus nog even mondje dicht...

Woensdag

Na de euforie van gisteren is het nu weer tijd om ‘gewoon’ aan het werk te gaan. De dag begint met het openen van de les waar een groep van ruim 20 kinderen van groep 3 het project volgen : ‘Allemaal dieren, allemaal anders’, over de verschillende en overeenkomsten tussen dieren. De kinderen zijn superenthousiast en stuiterballen van ongeduld, dus ik zet ze snel aan het werk. Vanochtend loopt een studente mee van het NHTV voor een afstudeeronderzoek. Na afloop geef ik nog een kort interview over natuurbeleving bij kinderen en dan is de ochtend alweer voorbij. De middag begint met een bezoek van de dierenarts die de ontbrekende oormerken bij onze twee minivarkentjes erin zet. Daarna de controle van het 2e keurmerk deze week: het zoönose keurmerk van de GD. En ook die hebben we gehaald. De rest van de middag ben ik druk met subsidieaanvragen, de organisatie van de aankomnde boomfeestdag in Herperduin en een pilotproject voor het middelbaar onderwijs over duurzaam leven.

Donderdag

Netwerken, nieuwe ideeën opdoen, professionaliseren, ook dat is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Vandaag ga ik dan ook samen met mijn college Yvonne van Rens en het hoofd educatie van natuurcentrum Slabroek naar een natuur- en milieueducatiecentrum in België. We worden heel hartelijk ontvangen en krijgen 3 uur lang alles te horen en te zien over hun educatieve programma. Erg leuk én nuttig, ze werken daar toch weer anders dan wij. Geïnspireerd en vol ideeën gaan we dan ook weer richting huis.

Vrijdag

De dag begint rustig: weer een groep voor het project ‘Allemaal dieren, allemaal anders’, daarna het nieuwe projectboekje voor groep 7 en 8 nakijken die mijn collega van de reprografie zo mooi heeft opgemaakt en dan gaat de telefoon. Maasland FM, of ze voor het journaal van Dtv vanavond een item mogen maken over onze pilot voor maatschappelijke stages. Hartstikke leuk natuurlijk. In totaal doen er 8 kinderboerderijen uit heel Nederland aan mee. ‘De Elzenhoek’ heeft als pilotopdracht: ‘het organiseren van een knuffelmiddag voor cliënten van een dagbestedingscentrum’. 3 leerlingen van het Maaslandcollege gaan vanmiddag met allerlei dieren van de boerderij naar De Hulst om een gezellige middag voor de cliënten te organiseren. Na uitleg te hebben gegeven voor de camera over deze bijzondere pilot en de opnames te hebben bijgewoond, zit de dag er alweer op. Deze drukke, maar gevarieerde week zit erop. Volgens mij heb ik echt de mooiste baan van de gemeente Oss!